Κινέζικα

ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Διάλεκτος Mandarin

Η Κινέζικη γλώσσα, δεν έχει γράμματα, όπως οι περισσότερες γλώσσες, αλλά ιδεογράμματα. Η διάλεκτος Mandarin είναι η ευρύτατα ομιλούμενη διάλεκτος της Κίνας. Είναι η διάλεκτος του Πεκίνου και μπορεί να θεωρηθεί ως τα σύγχρονα τυποποιημένα κινέζικα – «Putonghua». Οι διάλεκτοι χρησιμοποιούν μια κοινή γραπτή μορφή, καθιστώντας έτσι τη γραπτή επικοινωνία μεταξύ των διαλέκτων κοινή. Όπως και οι υπόλοιπες γλώσσες της Σηνοθιβετιανής οικογένειας, η διάλεκτος Mandarin είναι τονική, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαφορετικοί τόνοι ή οι προσωδίες διαχωρίζουν τις λέξεις που διαφορετικά προφέρονται όμοια.

 

Σε πόσα χρόνια μπορώ να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στην κινέζικη γλώσσα;

Η τελειοποίηση της κινέζικης γλώσσας μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή εξαιτίας του τεράστιου όγκου των ιδεογραμμάτων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ακόμα και οι Κινέζοι με ανώτερη μόρφωση κατέχουν μόλις 5.000 ιδεογράμματα (από το σύνολο των 47.000).

 

Η Κινέζικη γλώσσα χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

 

• ΑΡΧΑΡΙΩΝ: 8μηνο/5 ώρες την εβδομάδα

• ΜΕΣΩΝ: 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα

• Προετοιμασία για HSK: 2μηνο/6 ώρες την εβδομάδα

• ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ Ι: 8μηνο/5 ώρες την εβδομάδα

• ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ II: 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που σπεύδουν να μάθουν Κινέζικα απασχολούνται στο χώρο των ναυτιλιακών, του εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης σημαντική είναι η προσέλευση φοιτητών οικονομικών, νομικών και πολυτεχνικών σχολών.

Ποια είναι τα υπάρχοντα διπλώματα που πιστοποιούν το επίπεδο γνώσης της γλώσσας;

Τα υπάρχοντα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι έξι: HSK Α1, HSK Α2, HSK Β1, HSK Β2, HSK C1, HSK C2. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ενότητες Grammar, Reading, Listening, Fill in the gaps (ανάλογα με το επίπεδο). Οι εξετάσεις διαρκούν περίπου 1 ½ με 2 ώρες (ανάλογα με το επίπεδο).

TOP