Ιταλικά

Πρόγραμμα για Παιδιά

Οι μαθητές έχουν πλέον τη δυνατότητα εκτός από τα Γαλλικά και τα Γερμανικά να επιλέξουν και τα Ιταλικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΔΡΑΚΟΣ» με τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του (εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες – Smart Boards ) προσφέρει στους μαθητές ένα ευχάριστο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να εντρυφήσουν σε όλες τις πτυχές της γλώσσας.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΔΡΑΚΟΣ» χρησιμοποιούμε βιβλία εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και γραμμένα από Ιταλούς συγγραφείς. Το μάθημα είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες των μαθητών και ανάλογα με την απόδοσή τους χωρίζονται σε ολιγομελή τμήματα 4-6 ατόμων. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή και αυτενέργεια των μαθητών.

Κάθε Μάιο οι μαθητές μας, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, συμμετέχουν με επιτυχία στις εξετάσεις ιταλικών των ειδικά σχεδιασμένων για παιδιά διπλωμάτων Celi 1, 2 και 3 του Πανεπιστήμιου της Perugia.

Πρόγραμμα για Ενήλικες / Φοιτητές

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών«ΔΡΑΚΟΣ» έχουμε προσαρμόσει τον τρόπο διδασκαλίας στις ανάγκες των φοιτητών και ενηλίκων χωρίζοντάς τους σε ολιγομελή τμήματα (4-6 ατόμων) ανάλογα με τη δυνατότητα παρακολούθησης λόγω υποχρεώσεων. Βασική φιλοσοφία μας είναι ο επικοινωνιακός τρόπος διδασκαλίας και όχι μόνο η στείρα γραμματική αποστήθιση, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι την παραμελούμε. Με τη βοήθεια του έμπειρου διδακτικού προσωπικού οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές της ιταλικής γλώσσας  και να μάθουν Ιταλικά made in Italy!

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

Ο παρακάτω πίνακας έχει σκοπό να σας ενημερώσει για τα διπλώματα που προσφέρονται στην ιταλική γλώσσα από διάφορους φορείς καθώς και τη διαβάθμισή τους με βάση το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς στον τομέα των Γλωσσών. Αυτά χωρίζονται σε τρία επίπεδα: αρχικό επίπεδο – βασικές γνώσεις Ιταλικών, μεσαίο επίπεδο – καθημερινή ζωή και υψηλό επίπεδο – εμβάθυνση στα Ιταλικά.

Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Πανεπιστήμιο της Perugia Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

C2

Celi 5

C1

Celi 4

Γ1

B2

Celi 3

Β2

B1

Celi 2

Β1

A2

Celi 1

Α2

A1

Α1

 

*  Το Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος των Εξετάσεων (Ε.Π.Π.Ε) για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ) στοχεύει στην πιστοποίηση της ιταλικής γλώσσας , εξυπηρετώντας έτσι κοινωνικές ανάγκες στον ελλαδικό χώρο αλλά και εκτός αυτού. Το Ε.Π.Π.Ε  προσδιορίζει και περιγράφει έξι επίπεδα γνώσης, υιοθετώντας την κλίμακα των επιπέδων γλωσσομάθειας που προβλέπει το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (2001).

TOP