Γερμανικά

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

 

Η γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 96.75 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13.3% των Ευρωπαίων. Είναι η δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη πρώτη γλώσσα μετά τα Ρωσικά (150 εκατομμύρια ομιλητές στην Ευρώπη). Είναι επίσης η τρίτη περισσότερο διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά . Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη γλώσσα (μετά τα Αγγλικά) κατά σειρά σε χρήση στο χώρο του διαδικτύου, ενώ περισσότερο από 8% των σελίδων στο διαδίκτυο είναι στη γερμανική γλώσσα. Τέλος, είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντίληψη που επικρατεί και χαρακτηρίζει τα Γερμανικά ως δύσκολη γλώσσα είναι εντελώς εσφαλμένη. Αποθαρρύνονται έτσι πολλοί άνθρωποι από την εκμάθηση μιας γλώσσας που αποτελεί διαβατήριο για σπουδές αρίστου επιπέδου σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, και ανοίγει την πόρτα σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η γερμανική γλώσσα έχει παρόμοια δομή με την ελληνική και μια σύγκριση των γραμματικών των δύο γλωσσών αποδεικνύει ότι δομούνται και αναπτύσσονται με την ίδια περίπου λογική. Για παράδειγμα υπάρχουν άρθρα, διαφορετικά γένη και οι ίδιες ακριβώς πτώσεις στην κλίση ουσιαστικών και επιθέτων. Υπάρχουν δε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις ελληνικές και γερμανικές λέξεις!

Επιπλέον, η γερμανική είναι μια γλώσσα που δομείται με βάση αυστηρούς κανόνες με ελάχιστες εξαιρέσεις, γεγονός που καθιστά εύκολη την εκμάθησή της, υπό την προυπόθεση της σωστής διδασκαλίας και της συστηματικής μελέτης. Ένας άλλος παράγοντας που θα σας βοηθήσει στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας είναι η κοινή προέλευση των Γερμανικών και των Αγγλικών!

Η μεθοδολογία μας

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΔΡΑΚΟΣ»  προσφέρουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων Γερμανικών που βασίζεται στην κατανόηση κειμένων, ακουστική κατανόηση, γραπτή έκφραση, λεξιλόγιο/δομές και προφορική έκφραση. Οι σπουδαστές μας είναι σε θέση να συμμετέχουν με επιτυχία στις εξετάσεις για να αποκτήσουν τα διπλώματα Γερμανικών που χορηγεί το Ινστιτούτο Goethe. Φροντίζουμε επίσης να εξοικειώσουμε τους σπουδαστές μας με το μεγαλειώδη γερμανικό πολιτισμό και τις επιφανείς προσωπικότητες της Γερμανίας.

 

Διπλώματα Γερμανικών

 

Ζertifikat Deutsch

Με την απόκτηση του διπλώματος αυτού αποδεικνύετε ότι κατέχετε βασικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας, οι οποίες σας επιτρέπουν τη συννενόηση σε όλα τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας. Με το δίπλωμα αυτό αποδεικνύετε ότι είστε γνώστης των βασικών γραμματικών φαινομένων και ότι βρίσκεστε σε θέση να κατανοείτε και να λαμβάνετε μέρος σε συζητήσεις γύρω από τα θέματα της καθημερινότητας. Επίσης έχετε την ικανότητα να περιγράφετε γραπτά και προφορικά απλές καταστάσεις και να κατανοείτε κείμενα που αφορούν όλες τις διαστάσεις της καθημερινής ζωής.

 

Goethe Zertifikat B2 – Goethe Zertifikat C1

Πρόκειται για δύο νεοεισαχθέντα διπλώματα, τα οποία αντικατέστησαν το προυπάρχον Zentrale Mittelstufenprufung, και αντιστοιχούν στις βαθμίδες Β2 και C1 του Ενιαίου Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες.

 

Το Goethe – Zertifikat B2 είναι μια νέα εξέταση, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά σε όλον τον κόσμο το φθινόπωρο του 2007. Με το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Goethe – Zertifikat B2 αποδεικνύετε ότι έχετε καλές γνώσεις της επίσημης γερμανικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είστε σε θέση να εκφράζεστε γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να κατανοείτε πολύπλοκα κείμενα.

 

Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Goethe – Zertifikat C1 αναγνωρίζεται διεθνώς και θεωρείται ως αποδεικτικό καλών γενικών γνώσεων στα Γερμανικά. Σχεδόν όλα τα Studienkolleg (προπαρασκευαστικά τμήματα για τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο), πολλά Ιδρύματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και μερικά Πανεπιστήμια αναγνωρίζουν αυτή την εξέταση ως πιστοποίηση επαρκών γνώσεων της γερμανικής γλώσσας για σπουδές στη Γερμανία.

 

Kleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)

Με το δίπλωμα αυτό αποδεικνύετε ότι έχετε άριστες γνώσεις της γερμανικής γλώσσας. Μπορείτε να κατανοείτε δύσκολα πρωτότυπα (ως επί το πλείστον λογοτεχνικά) κείμενα και να εκφράζεστε γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος εξασφαλίζει την είσοδο σε γερμανόφωνα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και ανοίγει το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στον εμπορικό τομέα καθώς και στο χώρο της νομικής επιστήμης.Με το δίπλωμα αυτό αποκτάτε επίσης επάρκεια διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας.

 

Grosses Deutsches Sprachdiplom (GDS)

Mε το δίπλωμα αυτό αποδεικνύετε ότι έχετε γνώσεις της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο ισόβαθμο με αυτό της μητρικής.

TOP